dijous, 14 de gener del 2010

Dolces derrotes i amargues victòries.

Estàvem tan ben acostumats els culés que el que va passar ahir sembla que no pot ser. I això que ja estàvem advertits i tots sabíem que un dia o altre havia de passar. Però durant un any llarg havíem jugat molt bé, havíem tingut sort i ho havíem guanyat tot. Per tant, durant la segona part del partit d'ahir semblava que els gols arribarien d'un moment a l'altre i passaríem l'eliminatòria.

Però no va ser així. Estem eliminats. Una amarga victòria la d'ahir i una dolça derrota en veure com va jugar el Barça. Ara tornem a tocar de peus a terra després d'haver volat tan temps tan alt. Però és ara que els barcelonistes ens adonarem que el barça és una altra cosa. Sobretot ens n' adonarem si seguim tenint confiança amb el Pep. Perquè el Pep, tal com deia un periodista un dia d'aquests, "ha humanitzat el vestidor". I jo diria més: ha dignificat la feina d'entrenador. Fa unes rodes de premsa que són lliçons constants de sentit comú, d'humilitat, de persona intel·ligent, educada, senzilla, respectuosa amb tothom...

En Guardiola és capaç d'anar a visitar a Milito acabat d'operar a l'hospital; a convidar a sopar un jugador que veu que està una mica deprimit; a proposar repartir els diners de les multes a una fundació benèfica, en lloc de fer un sopar; és capaç de renunciar a un AUDI perquè els altres membres de l' staff no en podien tenir. I podríem seguir amb detalls d'aquests perquè el Pep en té un munt.

Amb un entrenador així, les derrotes mai seran massa amargants i amb les victòries mai ens passarem de rosca. Ja es cuidarà el Pep de fer-nos tocar de peus a terra sempre. Cuidem-lo aquest entrenador que no en trobarem masses com ell.

Etiquetes de Technorati: